Over mij

Mijn foto
Ik ben Ankie, getrouwd en heb 6 kinderen. Drie van mezelf (jongen, meisje, jongen) en drie aangetrouwd (meisje, jongen, meisje). Wij zijn de trotse opa en oma van Mattias (6/12/10) en Tijmen (07/01/11)en Joël (09/12/11). Op 25/12/13 kregen wij er Elize, onze eerste kleindochter bij. En op 7/1/2014 onze tweede kleindochter Joanna. Op 5/8/2016 kregen we onze derde kleindochter: Lydia. Ik maak al zo'n jaar of 20 zelf mijn kaarten. Ik maak mijn kaarten vooral door te stempelen, hoewel ik hierbij ook wel in 3D werk. In principe maak ik ze voor eigen gebruik, maar zo af en toe stel ik ze ook beschikbaar voor sponsoracties bij ons in de kerk. Naast mijn hectische baan bij een dynamische organisatie, is het een welkome ontspanning om met de kaartjes bezig te zijn en het geeft mij weer nieuwe energie. Heb je nog vragen over de kaarten mail me dan op post - apestaartje - ankievandepolder.nl

woensdag 30 maart 2016

Tutorial van het doosje dat je hieronder vindt

Op speciaal verzoek van Gerie van het Scr@p-cards blog hierbij nog even een tutorial hoe je dit doosje maakt. 

Je neemt een stuk cardstock van 8,5 x 6 inch.
Leg dit met de lange kant naar je toe en score op 4 en op 8 inch
Draai het cardstock een kwartslag zodat de korte zijde naar je toe ligt en score dan op 1 en op 5 inch.


Zoek van de twee (grote) rechthoekige delen aan een zijde het midden op.


Score dan vanuit het midden naar de hoeken. Als je dit gedaan hebt ziet het er zo uit:


Vouw alle gerilde lijnen in model, en knip aan de onderzijde daar waar de rillijnen bijelkaar komen het onderste flapje in. Zie de foto hieronder.


Plak met sticky strip het doosje dicht op het smalle strookje.Vouw de onderste rechthoekige flapje in elkaar om de bodem te sluiten. Ik heb er voor de zekerheid wel een beetje lijm bij gebruikt.Als je dan het doosje rechtop zet, is de bovenkant vanzelf gesloten. Je kunt dit openen net als zo'n klein portemoneetje door voorzichtig in de zijkanten te knijpen.

Versier het doosje. Daarvoor heb je nodig: twee stukjes designpapier nodig van 9,5 x 9,5 cm. Zoek aan een kant het midden op en snijdt het dan richting de linker en de rechter benedenhoek af. Bewaar de "afval" stukjes want die passen precies weer op de zijkantjes.
En zo heb je snel een leuk doosje waar je naar eigen inzicht iets in kunt verstoppen. Zoals je op mijn bijdrage voor de challenge kunt zien heb ik er een tekst en wat sequins opgeplakt en een knijpertje erop gezet.
Veel succes en plezier met dit doosje.

2 opmerkingen:

  1. Geweldig Ankie! Ik ga hem zeker maken met deze hele goede uitleg moet dat zeker lukken! Superleuk om zo'n goed antwoord op mijn vraag te geven!!! Dankjewel voor alle moeite! Je ga hem terug zien op mijn blog!
    Groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig Ankie! Ik ga hem zeker maken met deze hele goede uitleg moet dat zeker lukken! Superleuk om zo'n goed antwoord op mijn vraag te geven!!! Dankjewel voor alle moeite! Je ga hem terug zien op mijn blog!
    Groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen