Over mij

Mijn foto
Ik ben Ankie, getrouwd en heb 6 kinderen. Drie van mezelf (jongen, meisje, jongen) en drie aangetrouwd (meisje, jongen, meisje). Wij zijn de trotse opa en oma van Mattias (6/12/10) en Tijmen (07/01/11)en Joël (09/12/11). Op 25/12/13 kregen wij er Elize, onze eerste kleindochter bij. En op 7/1/2014 onze tweede kleindochter Joanna. Op 5/8/2016 kregen we onze derde kleindochter: Lydia. Ik maak al zo'n jaar of 20 zelf mijn kaarten. Ik maak mijn kaarten vooral door te stempelen, hoewel ik hierbij ook wel in 3D werk. In principe maak ik ze voor eigen gebruik, maar zo af en toe stel ik ze ook beschikbaar voor sponsoracties bij ons in de kerk. Naast mijn hectische baan bij een dynamische organisatie, is het een welkome ontspanning om met de kaartjes bezig te zijn en het geeft mij weer nieuwe energie. Heb je nog vragen over de kaarten mail me dan op post - apestaartje - ankievandepolder.nl

dinsdag 9 juni 2020

It's your day

En dan is het vandaag ook weer tijd voor de Liftchallenge. Deze keer is het de bedoeling om een schuifkaart te maken. Maar niet een hele eenvoudige, dus geen envelop model waar je een binnenkaart uittrekt, maar een schuifdeel waarop een afbeelding zit die mee schuift.
Het voorbeeldkaartje dat ze laten zien is een kaartje dat ik vorig jaar al eens ergens gezien had, en ook had geprobeerd na te maken. Maar ja dat is dan al weer zo lang geleden, dat ik nu toch echt wel weer even opnieuw moest puzzelen. En ik wilde écht iets anders maken dan het voorbeeld. Ik heb er een mannenkaart van gemaakt. Heel handig in deze tijd van bijna Vaderdag, maar uiteraard kan het ook gebruikt worden voor een verjaardag.

Zo is het kaartje als je het uit de envelop haalt:En als je hem voorzichtig openschuift aan het lintje dan zie je het volgende: de bootjes gaan als het ware varen.


En dat ziet er dan zo uit als hij helemaal opengeschoven is:


Het was even een puzzeltje, maar het eindresultaat is beter geworden dan ik had gehoopt.

5 opmerkingen:

 1. Wat ben je altijd snel Ankie.... En dit kaartje is echt super leuk geworden, heel goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toffe kaart, heel leuk idee om te gaan varen
  (en dat vinden niet alleen mannen leuk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou inderdaad, alweer de eerste! Altijd leuk dat jij zo enthousiast bent. Je schuifkaartje is zeker heel erg leuk met de scheepjes op het water! Dankjewel voor je bijdrage, Ankie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Razend snel ben je altijd ;-)
  Leuke kaart en tof bedacht met de bootjes. Fijn dat je weer met ons meedoet Ankie!

  BeantwoordenVerwijderen