Over mij

Mijn foto
Ik ben Ankie, getrouwd en heb 6 kinderen. Drie van mezelf (jongen, meisje, jongen) en drie aangetrouwd (meisje, jongen, meisje). Wij zijn de trotse opa en oma van Mattias (6/12/10) en Tijmen (07/01/11)en Joël (09/12/11). Op 25/12/13 kregen wij er Elize, onze eerste kleindochter bij. En op 7/1/2014 onze tweede kleindochter Joanna. Op 5/8/2016 kregen we onze derde kleindochter: Lydia. Ik maak al zo'n jaar of 30 zelf mijn kaarten. Ik maak mijn kaarten vooral door te stempelen, hoewel ik hierbij ook wel in 3D werk. In principe maak ik ze voor eigen gebruik, maar zo af en toe stel ik ze ook beschikbaar voor sponsoracties bij ons in de kerk, of maak ik ze op speciaal verzoek. Naast mijn hectische baan bij een dynamische organisatie, is het een welkome ontspanning om met de kaartjes bezig te zijn en het geeft mij weer nieuwe energie. Heb je nog vragen over de kaarten mail me dan op post - apestaartje - ankievandepolder.nl

woensdag 15 mei 2013

Geslaagd in meerdere opzichten

Uhh? hoor ik je denken... geslaagd in meerdere opzichten? Ik zal het je uitleggen. Gisteren zag ik bij het Cards en Scrap Challenge blog de uitdaging voor deze week staan. De uitdaging is om een kaart te maken met als thema geslaagd en een uil erop. Pjoehh, dat was iets waar ik even goed over na moest denken. Ik heb wel twee stempels van uiltjes maar terwijl ik daar mee in mijn handen stond dacht ik: nee, dat gaat het niet worden. Dus ik ben gaan zoeken op internet naar kleurplaten van uilen. Daar zijn er voldoende van, maar het was niet wat ik zocht. Wat ik wel ontdekte was een plaatje van een "eenvoudige" uil en dat bracht mij op een idee. Nee geen stempelafdrukje of plaatje van een uil, ik wilde het hele kaartje als uil maken. En met behulp van diverse stansen en ponsen is het me gelukt. De basis van de kaart is een ronde stans die ik aan de bovenzijde net over de vouwlijn van mijn kaart heb gelegd zodat het kaartje gewoon open geslagen kan worden. Vervolgens heb ik mijn kleinere ponsen (van EK en van SU) cirkels in diverse maten gemaakt als ogen. Die ogen heb ik deels over de vouwlijn van het kaartje geplakt zodat de vouwlijn achter het kaartje zit. Zijn kuif is gemaakt van een uitgestanste ster die ik wat 'verknipt' heb en zijn snavel heb ik uit een vierkantje geknipt. Zijn vleugels zijn met een ovaaltje gestanst en zijn buik ook maar dan een maatje groter en die heb ik vervolgens aan de onderzijde gelijk laten lopen met de cirkel. Zijn voeten heb ik ook handmatig geknipt en tussen het oranjebruine deel van zijn buik en de kaart ertussen geschoven. Een spandoekje met geslaagd gemaakt en dit tussen zijn vleugels geplakt.
Het was zo leuk om eens een keer iets heel anders te doen. Dus vandaar het geslaagd in meerdere opzichten :-) En nu maar hopen dat ze er bij Cards and Scrap ook zo over denken.


En nog even een close-up om te laten zien dat het echt een dubbel kaartje is.


15 opmerkingen:

  1. Geweldige kaart Ankie!
    Helemaal gaaf hoe je deze is gemaakt mbv ponsen.

    En gezellig dat je weer met ons meedoet.

    Groetjes Aletta
    Cards & Scrap Challengeblog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gaaf kaartje!
    erg leuk gedaan

    liefs San

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt prachtig gemaakt Ankie.
    Een heel geslaagde uil!!
    Hartstikke leuk dat je meedoet met onze challenge bij CArds&Scrap!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is echt een geslaagde kaart, heel leuk!!!

    Groetjes,
    Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. LEUK!!!
    Gaaf gemaakt, Ankie!

    Groetjes van Dieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heel leuk, gaaf, mooi, wat kan er nog meer gezegd worden, o ja creatief om het zelf zo te bedenken.
    Knap werk,
    groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wowie... Gaaf!.. helemaal mijn smaak en stijl Ankie!

    Groetjes Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goh... en dat zonder snijfile, echt heel knap in elkaar gezet! Erg gave uiltjeskaart, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig gemaakt,heel leuk gemaakt.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind het in ieder geval een erg geslaagde kaart Ankie!
    groetjes, Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige uilenkaart heb je gemaakt heel erg geslaagd hoor. Leuk dat je meedoet bij cards en scrap.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke uitwerking van de opdracht!
    Bedankt voor je deelname aan Cards & Scrap.
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen