Over mij

Mijn foto
Ik ben Ankie, getrouwd en heb 6 kinderen. Drie van mezelf (jongen, meisje, jongen) en drie aangetrouwd (meisje, jongen, meisje). Wij zijn de trotse opa en oma van Mattias (6/12/10) en Tijmen (07/01/11)en Joël (09/12/11). Op 25/12/13 kregen wij er Elize, onze eerste kleindochter bij. En op 7/1/2014 onze tweede kleindochter Joanna. Op 5/8/2016 kregen we onze derde kleindochter: Lydia. Ik maak al zo'n jaar of 30 zelf mijn kaarten. Ik maak mijn kaarten vooral door te stempelen, hoewel ik hierbij ook wel in 3D werk. In principe maak ik ze voor eigen gebruik, maar zo af en toe stel ik ze ook beschikbaar voor sponsoracties bij ons in de kerk, of maak ik ze op speciaal verzoek. Naast mijn hectische baan bij een dynamische organisatie, is het een welkome ontspanning om met de kaartjes bezig te zijn en het geeft mij weer nieuwe energie. Heb je nog vragen over de kaarten mail me dan op post - apestaartje - ankievandepolder.nl

woensdag 26 september 2012

Thema deze week is groen

Hoi allemaal,

Bij Elke Kaart Een Feestje is het thema deze week een kleurenuitdaging. Je moet een kaart maken die hoofdzakelijk groen is. Je mag uiteraard wel wit/crème-wit gebruiken als basis voor je afdrukjes en je mag een vleugje oranje of blauw toevoegen. Laat ik nu net afgelopen zondagavond een schattig plaatje hebben ingekleurd met oranje rozen en een dame met een wit bloesje met daaronder een lichtblauw topje. Het plaatje is van Sureya, die heeft zulke mooie plaatjes vooral als je bijzondere haarpartijen wilt inkleuren, maar een van de meest favoriete van haar is voor mij toch wel deze dame. Zij heeft als naam in het digibestand: R-u-looking at me. Ik heb lekker fris groen cardstock gebruikt, daarover een stukje donkergroen cardstock voor het contrast en toen een groen met een vleugje blauw en oranje achtergrondpapiertje uit een blokje van de Action. Vervolgens uit het frisgroene cardstock een mooie ovaal van Marianne Design gestanst en de tekening met een ovale Nestibility gestanst en op de bewerkte ovaal geplakt.
Uiteraard is alles ingekleurd met copics en heb ik deze dame een haarkleur gegeven die voor mij echt op nummer één staat als het gaat om haarkleuren. Een strikje uit de grote lade waar van allerlei strikjes en kantjes (voornamelijk restanten) zitten dat er mooi bijpaste en om het geheel af te maken een paar plakparels van de Action.

Ik hoop dat jullie hem mooi vinden. Het was een echte uitdaging want ik gebruik niet zo heel vaak groen op mijn kaarten en zeker niet als hoofdkleur.


11 opmerkingen:

  1. heel mooi kaartje heb je gemaakt, en schitterend kleurwerk.Dank je el voor je lieve berichtje
    liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige kaart Ankie.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ankie
    Mooi kaartje en ja groen gebruik je niet zo gauw maar jou kaartje komt heel mooi over!!!vind de haren super mooi ingekleurd echt een plaatje.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een vrolijke kaart zeg!! Echt heel mooi gedaan Ankie!!

    Groetjes Sharon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super is die geworden Ankie, ik vind hem prachtig.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige kaart, Ankie. Het plaatje is zeker leuk;)Je hebt je heel goed aan de kleuren gehouden.
    Bedankt voor het mee doen bij eKeF.
    Groetjes Anneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig wat een mooie kaart!
    Heel mooi gedaan!
    Gezellig dat je meedoet met EKEF.
    Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie kaart, Ankie!
    Prachtig kleurwerk ook.
    Jij verstaat je vak met de Copics!
    Nu op naar de top drie!

    Groetjes van Dieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige kaart heb je gemaakt.
    Mooi papier.

    Groetjes Nelly

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ankie, schitterend ingekleurd weer! Leuk kaartje!
    groetjes, Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Al gebruik je normaal niet veel groen, je kaartje is prachtig geworden. Wat ontzettend mooi gekleurd!!
    Super dat je meedoet bij Elke Kaart een Feestje.
    Groetjes Geertje

    BeantwoordenVerwijderen